mINYONS ESCOLTES I GUIES

L’Agrupament Escolta i Guia La Claca forma part de l’entitat més gran d’escoltisme a Catalunya, Minyons Escoltes i Guies (MEG).


Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) som una entitat educativa de base voluntària i d’acció comunitària, sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública. Tenim la missió d’educar infants i joves per a la transformació social a través del mètode escolta i guia, fent-los protagonistes del seu creixement personal per tal que esdevinguin persones crítiques, conscients, actives i compromeses amb la societat.

Som 15.000 infants i joves en més de 150 agrupaments arreu del país amb una visió compartida: deixar el món millor de com l’hem trobat. D’aquests, més de 3.000 som voluntaris i voluntàries que fem de caps, formadors o responsables associatius. 

Formem part de la Federació Catalana d’Escoltisme i Guiatge, que agrupa 20.000 escoltes i guies al nostre país i que és reconeguda per les organitzacions internacionals del moviment escolta i guia. Amb 40 milions de membres arreu del món, l’escoltisme i el guiatge constitueixen el moviment juvenil més nombrós del planeta. 

Tenim una Escola de Formació pròpia, on cada any centenars de persones obtenen títols oficials de monitor/a i director/a de lleure gràcies a les formacions vivencials que oferim formadors i formadores voluntaris. 

També gestionem Campaments i Més, la xarxa de terrenys d’acampada més gran de Catalunya; els Centres Escoltes, cases que ofereixen contextos educatius d’acord amb els valors del mètode escolta i guia; i Brownsea, la nostra botiga de material escolta, de natura i muntanya; amb el suport de la Fundació Escoltes i Guies.

El nostre agrupament forma part de la Demarcació de Girona, una demarcació amb més de 50 anys d’història i que engloba tots els agrupaments que pertanyen al territori del Bisbat de Girona.

 

En total la conformen 26 agrupaments escoltes i guies on en formem part uns 2100 infants i joves i uns 550 voluntaris i voluntàries que fem de caps, formadors o responsables associatius.