Qui som?

L’Agrupament Escolta i Guia La Claca és un grup escolta amb una bona colla d’anys d’història. Concretament, la Claca va néixer el 25 de setembre del 1990. Des de la ronda 2011-2012 que ja tenim totes les branques: des de Castors i Llúdrigues fins a Trucaires. Ens trobem a Cassà de la Selva, un poble de 10.000 habitants.

El nostre agrupament es caracteritza per aportar uns valors metodològics i ideològics als nois i noies basats en el treball en equip, el respecte envers un mateix i als altres, el país, la natura, les cultures, la convivència, el compromís, el voluntariat, la curiositat, l’esforç, la descoberta, l’estimació, el treball… També es caracteritza per ser un agrupament integrat a la població i amb qui sempre es compta per tirar endavant nous projectes. Es pot dir que és un agrupament relativament gran i que malgrat tot, és molt familiar, ja que els caps i responsables de l’agrupament es mostren comunicatius, propers, responsables i comprensius.

Pel què fa a la ideologia de l’agrupament, aquesta es basa en els fonaments de l’escoltisme: els pilars, la llei escolta i els dinamismes escoltes, els quals tots els agrupaments de Minyons Escoltes i Guies Catalunya compartim. Minyons Escoltes i Guies Catalunya és l’entitat que ens acull i de la qual formem part tot fonamentant-la.

Respecte a la metodologia i, per tal de complir amb els nostres fonaments ideològics, fem diverses activitats que permeten als nens i nenes aprendre diferents valors. Aquestes activitats són els caus de cap de setmana, jocs i dinàmiques, reflexió i treball en equip, treball del compromís personal i amb l’entorn, sortides de cap de setmana tot fent descoberta de l’entorn proper i més llunyà, el treball a partir de projectes escollits pels nois i noies en funció dels seus interessos, fem campaments d’estiu i rutes a peu, amb bicicleta, potenciem l’autonomia, la responsabilitat, i ajudem a desenvolupar els hàbits dels nens i nenes, entre d’altres.

 

La Claca, fa una bona feina, en el seu entorn social i col·labora constantment amb altres entitats del poble. És un agrupament actiu i que pretén ser-ho per molts anys. Dóna molta vida al seu entorn natural i social i vol ajudar a créixer als nens i nenes de Cassà de la Selva com a persones i ciutadans del món a partir de les premisses de l’escoltisme i de la vida.